Drop nyhederne og bliv glad

4 kommentarer
Mindset, Værdier

Jeg ser ikke nyheder på TV og jeg læser ikke avis, hverken hjemme eller på arbejdet. Alligevel synes jeg ikke jeg går glip af noget.

Til gengæld indsamler jeg masser af nyheder i mine RSS læsere. Her sorterer jeg dog benhårdt i, hvad jeg vil læse og jeg vælger oftest de gode nyheder. Jeg får nyheder fra ComOn, Computerworld, TV2, Business.dk, mit arbejde og nogle faglige sites. Resten af det jeg får nyheder om er fra blogs og specialiserede sites om fx Apple-ting, dds.dk og noget web-relateret.

De podcasts jeg hører (gerne radioudsendelser) er også noget der har en positiv tilgang og som hylder det gode humør og livsglæden som sådan.

Går jeg glip af noget? Garanteret. Er det ikke irriterende? Ikke det fjerneste, og her er hvorfor: når jeg FRAvælger TV-nyheder og nyheder i øvrigt, der primært er fokuseret på det negative kan jeg fylde min hverdag med noget, der giver mig (arbejds)glæde og tilfører mig værdi.

Jeg har læst et sted, at der skal tre positive oplevelser til at opveje en negativ. Så skal jeg vel se 1½ times nyheder (hvor der kun er gode historier) for at opveje en almindelig nyhedsudsendelse. Arh, måske kun en time, når reklamer, trailere og vejrudsigt går fra. Men alligevel. Det er meget ekstra tid, som det ikke er nødvendigt at bruge, bare for at kunne sige, at jeg “følger med”.

Prøv i en periode at droppe nyhederne. Bare en uge. Mærk efter om du går glip af noget. Jeg vil påstå, at du sagtens kan følge med, og at du får sidegevinsterne mere tid og bedre humør.

Similar Posts:

4 Responses

 1. Kenneth WedMore Lund

  Jeg er helt enig – det er mærkeligt at folk betaler penge for eks. at få den ene negative nyhed efter den anden.

  Med “betaler” mener jeg både de faktiske udgifter i kroner, men også den tidsmæssige “udgift” samt tab af godt humør 🙂

 2. Kan kun give dig ret. Det er efterhånden MEGET lidt at jeg følger med i nyhederne. For mig at se handler de desværre kun om vold, skræk og ødelæggelse efterhånden. Det er ene og alene negativ påvirkning dag ud og dag ind. Man skal ikke gå med skyklapper – det er ikke det jeg siger, men lidt glæde i form af nogle succeshistorier ville da gavne en hel del og måske give andre “blod på tanden” til noget positivt i stedet ! 🙂

  En anden ting er, at bruger man programmet “Things”, er det bare at markere den nyhed, artikel eller hvad det nu er man finder og så gemme den til senere, hvor man måske har bedre tid i stedet for at blive afbrudt i det man egentlig var i gang med. Det er super smart og super nemt 🙂

  Godt indlæg du har lavet !

 3. Kim Malchau

  Jeg har igennem et par år – så meget tror jeg allerede det er – stort set droppet TV (og har så lige købt et nyt stort et, tsk tsk). Og jeg synes fint jeg kan følge med i det jeg skal følge med i. Selv VM (jeg har stadig til gode at høre et vuvuzela-horn 🙂 ).

  Den måde du bruger Things på Pip, det må være på iPad’en ikk’?

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>