Hjælp nogen hver dag

Ingen kommentarer - endnu
Kommunikation, Netværk

Gør noget godt for andre. Vær uselvisk. Hver dag. Det vil gøre dig selv godt.

Prøv at have som målsætning, at du skal gøre noget godt for andre mindst én gang hver dag. Det kan være de helt bitte-små ting som at holde døren for en anden, lad en der kun har to ting komme foran dig i køen i supermarkedet, del ud af din viden til dine kolleger, venner, folk du ikke kender.

Hvorfor?

Der er nogen der siger, at det man giver ud kommer igen 10 gange. Det er nu ikke derfor du skal være så god, det er mere den følelse af, at du har gjort noget andre har brug for, der er vigtig. Den giver dig selv glæde – du viser overskud og det alene giver dig en lille bitte smule mere overskud.

Hvad sker der når man hjælper andre? Oftest siger de tak. Det du gør kan bruges til noget – du tilfører andres hverdag værdi. DU er noget værd. Så jo mere du hjælper andre, jo mere er du værd.

Men hold også lige fast i balancen. Du skal ikke forære din professionelle viden væk til hvem som helst. Du skal stadig kende dit faglige værd og din timepris, men den lider nu heller ingen nød ved at holde tilbage for en anden billist eller hjælpe andre med at finde ud af, hvor de kan hente yderligere hjælp til et problem.

Jo mere du giver, jo mere får du igen. Nogen siger, at viden er magt, og at man helst ikke skal dele ud af sin viden for så er man jo ikke længere den, der ved det hele og hvad er man så værd? Jeg siger det stik modsatte. Din værdi stiger, jo mere du deler ud ad din viden. For så ved folk hvor de skal gå hen for at få noget at vide.

Hvis du ved alt om beskæring af æbletræer så fortæl om det. Så kommer folk til dig og får lige checket at de nu gør det rigtigt. Det gør ikke at du bliver overflødig, men at du bliver et aktiv i andres hverdag. Du bliver synlig og når nogen vil vide noget er du den, de først tænker på at spørge.

Giv bort af din viden og dit overskud – det giver dig selv mere end du giver ud.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>