Om…

Jeg er glad. Ikke på sådan en frelst måde, det er helt stille og roligt.

Jeg tror det startede omkring min konfirmation. Der BESLUTTEDE jeg mig for, at jeg er altid glad. Og det har i store træk holdt lige siden.

Kender du typen, der altid ser de gode sider af noget? Det er mig. Som en af mine kolleger en dag sagde: “er du klar over hvor meget du i virkeligheden coacher os hver eneste dag?”. Jeg tror det startede med en bemærkning i stil med: “Åh, jeg ved ikke om det bliver en god eller dårlig dag i dag”, hvortil jeg svarede “Den har alle chancer for at blive god endnu, og først når dagen er omme ved du om den blev god eller ej. Og når dagen så er omme, så finder du lige fem gode ting der er sket i løbet af dagen, så er det ikke helt skidt alligevel”.

Min ide med denne blog er at fokusere på det, der gør at vi kommer videre i vores hverdag og liv som sådan.

Jeg tror på, at de ord og tanker vi fylder os selv med også er det, der skaber det liv vi møder. Siger du til dig selv “årh, jeg har aldrig nogle penge”, så passer det. Siger du derimod “jeg har penge nok til det jeg skal bruge” så passer det også.

Det sidste skal nok lige moderes lidt, for det, der i virkeligheden sker er, at det, du “programmerer” dig selv til, begynder du stille og roligt at tro på og så er du fokuseret på de muligheder der hjælper dig hen mod det, du virkelig ønsker dig.

“Fred i verden” er et stor ønske for mange. Men som Michael Jackson synger:

“If You wanna make the World at better place

take a look at Yourself

and make that change”

Du kan ikke ændre verden, men du kan ændre dig selv og dit fokus og ad den vej inspirere andre. Og ad den vej kommer det med at ændre verden nok også med tiden (men vær tålmodig 😉 )

One Response

 1. Vibeke Winther Andersen

  Du havde mig allerede INDEN du nævnte Michael…men den livsfilosofi du her omtaler, er den livsfilosofi jeg selv forsøger at efterleve. Netop fordi jeg gennem 30 år er blevet stærkt inspireret af lige NETOP Michael til at møde Verden med en positiv indstilling. Han har efterladt et bjerg af noter hvori han redegør for metoder og teknikker til at “programmere dig selv” til at blive lige præcis den positive, kærlige og givende person du ønsker at være.

  Selvfølgelig betyder det ikke at du skal juble af grin uanset hvad livet tildeler dig af genvordigheder og problemer…det det gælder om, er at se problemerne som opgaver der skal løses og ikke bekymre sig overdrevent. En livslang process, for der vil altid være afkroge i vores sind, som gemmer på små lommer af tillært “bekymrethed”.
  Jeg er helt enig i, at vi ikke skal gå igennem livet som Leif Lalleglad, men med små justeringer kan selv de sværeste og mest umulige livsoplevelser langsomt med sikkert vendes til noget, der trods alt kan trækkes positive energier ud af.

  Som en yngre, kræftramt mand for nylig udtalte: JEG HAR MEGET AT TÆNKE OVER, MEN INTET AT BEKYMRE MIG OM!”

  Det er mit mål at nå dertil – at kunne hvile i mig selv uanset hvad jeg står overfor og møde livet med kærlighed og varme.

  Hvor er det trist, at mange mennesker sætter lighedstegn mellem et positivt livssyn og naivitet. Der er forskel på at være positiv, fordi du har nogen medfødte udfordringer, som gør at du bare ER sådan – f. eks. mange med Downs Syndrom og så at tage et BEVIDST VALG og arbejde på at blive en bedre version af dig selv, både overfor dig selv og i samspil med andre!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>